úterý 6. prosince 2011

Feuerzangebowle

A další týden je v tahu ;) Během týdne se nic moc nedělo – toš každý den cca v 7.30 vstanu, vyrazím do práce a většinou po 18h se vracím no a pak buď něco tvořím na pokoji, nebo se domluvíme a nějak vyrazíme. Ve čt jsme například byli na Okonomiaki – což jsou takové směsi, které si člověk sám opeče na stole ;)
Jo a teda získal jsem zadara badmintonovou raketu, teda sice bez výpletu, ale i tak zadara – výplet nebude tak drahý, jako nová raketa (snad), tak od příštího týdne snad začnu zase trénovat, abych po návratu do ČR nebyl jako úplná lama ;)
No a konec týdne se pak nesl v duchu Vánoc. Jelikož nás opouštěl Phillip (Němec, u kterého se pořádal vždy filmový klub), tak se na sobotu pořádala rozlučková a zároveň vánoční párty v německém stylu – tzn. hlavní atrakcí byl punč: Feurezangebowle. Abychom se na tuto párty řádně připravili, tak již v pátek na filmovém večeru byl na pořadu německý film z roku 1944 s názvem Feuerzangebowle (na CSFD to je přeložené jako Májová Bowle - to je ale blbost) – toš dobrá komedie, fakt něco na způsob "Škola základ života".
No a v sobotu se od 17h pořádala párty. Někteří z nás se u Phillipa sešli už dříve, abychom vše připravili – byli jsme tam ve složení 2 Češi, 2 Němci a 2 Japonky. No samozřejmě Češi nepřišli s prázdnou, tak jsme už tak od 15h popíjeli whisky a připravovali bramborový salát dle německé receptury a holky připravovaly vánoční cukroví. No řeknu vám kobzole v Japonsku nejsou na salát moc vhodné – nakonec z toho byla taková kaše. Jinak německý salát obsahoval: vařené brambory, nakládané okurky, osmahnutou cibulku s kousky slaniny a kousky jablek – zajímavé to bylo. V 17h jsme pak vyrazili dolů, kde jsme měli zamluvenou společenskou místnost a začali docházet i další lidé a párty mohla začít. Hned jak se nás sešlo víc, tak Chris (druhý Němec) začal připravovat Feurezangebowle – prostě svařil víno, dal do něj nějaké koření, pomeranče a citróny a pak to přišlo – na vrch se dá sítko s cukrem, který se polévá alkoholem, který se zapálí – pro tuto příležitost koupil Chris nějaký Bacardi rum se 75% alkoholu – fakt síla ;) Ten rum se lije tak dlouho, dokud se všechen cukr nerozpustí a nesteče do toho svařeného vína – no byla to celkem síla, ale fajné – no možná pro Japonce trochu silné ;D Tak se pokračovalo v oslavách a hlavním hřebem večera bylo rozdávání dárků – dokonce dorazil i Santa Claus. Všichni museli říct nějakou básníčku nebo zazpívat ;D Dárky jsme samozřejmě donesli všichni – každý donesl jeden dárek a ten pak dal na společný stůl a z něj pak Santa rozdával.
Musím říct, že to byla dobrá akce. Nakonec jsme společenskou místnost uklidili a jelikož byla noc ještě mladá, tak někteří z nás vyrazili do města na Karaoke – jo člověk musí v Japonsku vyzkoušet vše ;D No ale karaoke je v ČR lepší, když člověk zpívá pro celou hospodu, tak je to větší zábava – tady nás zavřeli do malé místnůstky, kde jsme si zpívali jen sami pro sebe, teda bylo nás tam asik 15, ale i tak to podle mě není ono ;)
No zpět na pokoj jsme dorazili už celkem pozdě a tak jsem si v neděli docela pospal. Vstával jsem někdy v půl 2 odpoledne, a to jen proto, že jsme se s Kubou domluvili, že bychom mohli vyrazit na výlet k nedalekému jezeru. Toš poznali jsme zase kousek Tsukuby a výlet to byl cca 3h – no domů jsme dojeli zase za tmy, ale to jen díky tomu, že tady je tma jak v pytli už 17h. Večer pak ještě česká skupinka kromě mě vyrazila na indické jídlo a pak jsme se ještě slezli a ještě jsme pokecali.
No a je tu další týden, tak uvidíme, co ten nám přinese. Mrkněte na fotky z akce a zdar příště ;)
tak už se to chystá ;)

příprava cukroví


Chris se chystá na Feuerzangebowle



a už nám to pěkně hoří

Kaji desu!! = Hoří!!

Tak chlapečku, copak bys chtěl za dárek??





Všichni něco dostali ;)

a to už je na druhý den u jezera ;)

 

Žádné komentáře:

Okomentovat