čtvrtek 5. ledna 2012

Nový rok

Tak a máme za sebou už skoro celý první týden toho nového roku. A jak proběhly oslavy Nového roku v Japonsku?? No všichni jsme se sešli v jedné hospodě, kam chodíme a tam jsme popíjeli a slavili ;) O půlnoci jsme si popřáli a to bylo vše - ohňostroj žádný nebyl, není to holt jak u nás :( Ale přežili jsme a vstoupili do toho nového roku Draka - tak doufám, že nebude nadraka ;)


Jedno pozitivum nový rok v Japonsku nebo spíše v NIMSu má - měli jsme 6 dní volna. Toš v neděli jsme regenerovali síly a na pondělí jsme naplánovali výlet.
Tentokráte jsme vyrazili do zoo do Uena. V pondělí ráno jsme hezky vyrazili na vlak a jeli jsme - jelo nás celkem 7, opět taková malá mezinárodní delegace: 3 Češi, 1 Slovenka, 1 Ukrajinec, 1 Polka a 1 Japonka. Do zoo jsme dorazili tak kolem 11.30 a hned jsme vyrazili na první zvířátko, na které se hlavně těšila Táňa (Slovenka) - na pandy!! No je pravda, že jsem pandy viděl poprvé, ale na to jak se nějaký tlusťoch cpe zeleninou se můžu podivat aj někde jinde, no ni? ;D Musím ale říct, že lidu tam bylo jak s..... Bylo volno, tak všici vyrazili asik do zoo, ještě, že jsou ti Japonci tak malí, že přes ně vidím aj já ;) No potom, co jsme se pokochali pohledem na pandy, jsme vyrazili dál. Toš paráda, prošli jsme opice, různé kočkovité šelmy a spousstu dalších zvířátek.
Měli tam fakt různé potvůrky - dost dobrý byl pavilón s plazy a obojživelníky - fakt super, akorát že tam bylo lidí fakt mrtě a postupovalo se způsebem, že zav vzadu tlačil před sebou dav vpředu - no na palici!! Jelikož takové strkanice moc nemusím, tak jsem ten pavilón proletěl celkem rychle, což mě celkem mrzí :(
No ale jinak super. A na co jsme se hodně těšili byly Aye Aye, které vypadají takto:
Fakt zajímavá zvířátka - bohužel jsou to noční tvorové, tak byli v "temném" pavilónu, takže se nedalo je fotit. To by člověk musel používat blesk a to pro zvířata moc dobré není a taky byli za sklem, takže ani z těch fotek by nic nebylo - ovšem našli se i takoví idioti, kterým toto nedošlo - takové lidi přímo nesnáším!!
No toš výlet to byl super - byli jsme v té zoo až do zavíračky (do 17h), a to jsme nakoncu museli celkem rychle proletět žirafy, hrochy, zebry, nosorožce, klokany a bizona, abychom vše stihli, než nás ze zoo vyženou. Jo byla to paráda. Po celém dni chození jsme nakonec zašli ještě na okonomiyaki. Prostě sqěle strávený den.
V úterý jsme měli taky volno, ale to už jsme spíše jen regenerovali síly na středeční pracovní den.
No ale naštěstí, abychom si toho volna užili co nejvíce, tak v pondělí (9.1.) je opět státní svátek, takže třeba zase něco podniknem ;)

Toš zatím se mějte a mrkněte na fotky ze zoo ;)







skoro jak by měla mikrofón ;)














takovou kočičku bych chtěl ;)












toto jsou taky pandy - panda červená



krmení pelikánů - ti kormorání, co tam jsou, nepatří zoo. jsou to jen příživníci, co si našli místečko se stálou stravou






Žádné komentáře:

Okomentovat