sobota 21. ledna 2012

Mrtvé ryby => Živé ryby => Mrtvé ryby

A další týden je skoro vtahu - neúprosně ten čas letí. Toš co se dělo?? No v práci je to furt při starém: měření => data => vyhodnocení => zklamání => nové měření => ...............
Ale jináč to tu je paráda ;) Nevím, jestli jsem to tu už psal, ale začal jsem chodit na japonštinu - no masakr. S Kubou jsme říkali, že ještě trochu pokulháváme v angličtině a už se v angličtině učíme japonštinu, no není to k smíchu ;D Jako zatím mě to baví, jen se mi moc nechce učit slovíčka - stejně bych je asi v té své děravé hlavě neudržel. Slovíčka se nejlépe učí poslechem a používáním, tak si asik budu muset stáhnout nějaké japonské filmy, nebo začnu koukat na pokémony v originále - to bude aspoň větší sranda :-D
Jak ale tušíte z nadpisu tohoto přspěvku, tak nebude o japonštině, ale spíše o našem sobotním výletě do Tokya.

Minulý týden jsme uvažovali, co podnikneme o víkendu a rozhodli jsme se, že si zajedeme do Tokya na rybí trh a pak navštívíme "obří akvárko" - tokyjský mořský svět. Vzhledem k tomu, že nám všichni říkali, že na rybí trh je nejlepší dojít co nejdříve (cca v 6 ráno), tak jsme si museli pěkně přivstat!! Což znamenalo, že po pátečním movie clubu, kde jsme sledovali Se7en, jsme šli brzo (cca v 1 v noci) spát, jelikož jsme chtěli chytit první ranní vlak do Tokya, který odjížděl z Tsukuby v 5.07 ráno!! Abych pravdu řekl, tak vstávat v takovou nekřesťanskou hodinu byl pro mě boj, ale nakonec jsem vstal a dokonc jsme stihli i ten vlak, akorát ještě na nádraží neměli otevřeno StarBucks, toš jsem si musel koupit kafe v automatu - no nic moc, ale lepší než drátem do oka ;) Ve vlaku jsme pak trochu podřimovali a cca kolem 6h jsme dorazili do Tokya. Tam jsme nasedli na metro a vyrazili na rybí trh. Toš dorazili jsme tam něco před sedmou ranní, no už to bylo celkem "pozdě", ale i tak to stálo za to. Ten šrumec byl něco, teda nechtěl bych tam projíždět ani na kole. Člověk se podívá na jednu stranu, jestli něco náhodou nejede a zdalších tří stran se na něj řítí vozík, kolo a malá dodávka - a pro rýpaly, NE neupadl jsme na kolotoči ;D No tak jsme si ten trh pěkně prošli. Čeho jsme si ale na začátku nevšimli, byly cedulky s nápisy, že vstup do té "tržní" části je možná až po 9. hodině. Nicméně jeden Japonec nám to "vysvětlil" - mluvil na nás japonsky, ale ukázal nám tu ceduli. Tak jsme odešli. No docela je chápu - nemají moc rádi turisty, bo se tam snaží něco prodat a pro nás to je jen atrakce. Nicméně trh jsme vidět chtěli, tak jsme tam vlezli druhým vchodem, tentokráte už s vědomím, že tam nemáme, co dělat, ale zase "My nerozuměla" ;) Toš paráda. Mrkněte na fotky (viz níže), co za havěť jsme tam potkali. A hlavně - ten trh je obrovský!! Toš strávili jsme tam necelé dvě hoďky a pak jsme vyrazili za naším dalším cílem, kterým byl Mořský svět.
Cestou jsme se stavili ještě do obchodu pro nějakou tu snídani, kterou jsme snědli na parkovišti před jedním chrámem. Ten chrám byl i otevřený, tak jsme si jej taky prošli. No ale musím říc, že tam nebyl vůbec nikdo. Prostě jsme vlezli do budovy a celou jsme ji prolezli, aniž by nás někdo cestou nějak kontroloval, nebo nasměroval. To by se u nás nestalo, všechno tam vpodstatě bylo přístupné a nezabezpečené.
Po prohlídce jsme tedy vyrazili na cestu. Museli jsme jít ještě kus pěšky na zastávku metra, které nás dovezlo a k tomu možskému parku. Byla to pěkná procházka po Tokyu, jen kdyby nefoukal tak studený věter. Cestou jsme ještě potkali vysokou budovu, která měla na sobě nápis "View tower" - vpodstatě rozhledna. Tak jsme předpokládali, že se bude dat vyjet výtahem někam nahoru a budeme se moc porozhlídnout po Tokyu. Tak jsme hledali, jak se do té budovy dostat. No obešli jsme ji celou, všechno všude zavřené, ale nakonec jsme jeden otevřený výtah našli. Ten jel jen do 4. patra, tak jsme předpokládali, že tam bude nějaká recepce a další výtah a bude se dát jet dál nahoru. Recepce tam byla, ale trochu jiná, než jsme čekali - byl to vstup do školky :-D No když jsme se vyvalili z toho výtahu, tak na nás koukali jak tele na nová vrata!! Ale když už jsme tam byli, tak jsme se aspoň poptali - hmmm a koukali ještě divněji. Prý se tam nahoru nedá jít, že tam jsou jen byty a žádná vyhlídka. No tak jsme poděkovali a pokračovali jsme v cestě do akvárka.
Kolem půl 11 jsme konešně dorazili do Mořského světa. Byla to pěkná podívaná. Měli tam různou havěť ze všech koutů podmořského světa, tak se bylo na co koukat. Fotky jsou teda nic moc, bo fotit přes 20 centimetrů tlusté sklo v šeru a bez toho, aby ty ryby na chvíli postály, je docela obtížné ;) Ale bylo to  fakt pěkné. Toš jsme si to celé prošli a paráda. Trvalo nám cca 3h než jsme se dostali ke konci. Těsně před koncem měli nádrž se žraloky a rejnoky, které si člověk mohl pohladit. Problém byl v tom, že to šlo jen v době mezi 10 a 12h a pak od 2 do 4 odpoledne. No samozřejmě jsme došli k té nádrži ve 12.06 - fakt potěšující!! Nicméně na ty paryby jsme si šáhnout chtěli, tak jsme si řekli, že do těch 2h počkáme. Toš jsme si prošli zbytek a zapadli jsme do tamější restaurace. Abychom se drželi denního tématu, tak jsme si objednali něco z mořskými plody - já měl nudle s mořskými plody a dal jsem ještě aj kafe a jahodový dort. Dobré to bylo ;) Jelikož bylo pěkné počasí, tak jsme si po jídle sedli ven na lavičku a čekali jsme do těch 2h. A pak to přišlo - došli jsme k nádrží s těmi rejnoky a žraloky a strávili jsme tam cca 40 min jen tím, že jsme si je hladili ;)
Pak už jsme tedy vyrazili z5. Cestou jsme si prošli ještě takovou "zahradu", co tam měli a měli tam i nějaké říční ryby a žáby. No nakonec jsme se vrátili k vlaku a vyrazili směr Tsukuba.
Cestou jsme uvažovali jak tento tématický den zakončit. No a vymysleli jsme, že jej zakončíme stejně, jak začal - mrtvýma rybama a jinou mořskou havětí - šli jsme na sushi! Mě sushi sice moc nenadchlo, ale raz za čas si jej dopřeji ;)
Byl to sqěle strávený den, všichni jsme dojeli unaveni a hezky se pak spalo.

Toš toť asik vše, mějte se a mrkněte na fotky.


všechno bylo v pohybu



spousta z těch potvor byla ještě živá ;)






dražba zeleniny - trochu jsme nepochopili, jak to můžouzvládat









nakoncu jsme si koupili aspoň plechovku s velrybou ;)
pausa před cestou do mořského světa - kuba si ohřívá nohy o teplý čaj ;D





prohlídka chrámu



tady jsme na chvilu zakotvili ;)

tak jsme viděli akvárko a můžem dom ;D

potvory se ani zastavit na fotku nechtěly ;)




muréna





to je nějaký mořský drak - sea dragon

najdi rybu



a taky tučňáky tam měli



pusťte mě ven!!!


krasavice




konečně jídlo!!

můj oběd - miso polévka, nudle s mořskými plody, zákusek

dezert - skoro jak na fyzikále ;)

babičko, proč máš tak velké oči??


a hladíme!!

a už jsme na sushi ;)




dal jsem si polívku smušlema - super to bylo


podle talířku vám pak vše naúčtují ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat