sobota 19. listopadu 2011

Výlet do Kamakury a Yokohamy


Nějak nestíhám psát příspěvky, co tady v Japonsku podnikám ;)

Tak s týdením spožděním informuju o svém výletu do Kamakury minulou neděli. Toš minulou neděli jsme vyrazili s mým šéfem a Kubou na výlet do Kamakury, kde jsme se měli sejít ještě s jedním Čechem, který v japonsku žije už asik 20 let.
Vyrazili jsme brzo ráno v 7h. Nejprve jsme se museli dopravit kolmo k nádraží, což nám trvalo asik 20 minut, ale člověk se cestou alespoň probral ;) Toš jsme dojeli k nádraží, koupili si lístky za 2300JPY a vyrazili jsme. Cestou jsme museli asi 3x přestupovat, ale člověk si alespoň vyzkoušel cestování vlaky v Japonsku. No musím uznat, že oproti našim "slavným" ČD, tak tady se člověk nemusí vůbec dívat na jízdní řád, všechno tu jezdí co chvilu, takže stačí jen dojít na nádraží a vždycky něco jede ;) No a vlaky jsou skoro furt nacpané, ale prý to ještě bylo v pohodě, ve špčce musí lidi do vlakku narvat nacpávači, což je prý zážitek ;D No ve vlaku jsme strávili cca 3h a konečně kolem 11h jsme dorazili do Kamakury a setkali se s tím Čechem, co na nás čekal. V této oblasti je spousta různých chrámů, tak jsme vyrazili na obchůzku ;) No bylo to docela zajímavé, ale všechny ty chrámy vypadají skoro stejně. Tak jsme prošli 3 chrámy a vyrazili jsme na oběd. Po obědě jsme pak vyrazili k nevětší soše sedícího Buddhy. Od něj jsme pak prošli městečkem a podívali se k pacifiku, rovnou jsem si smočil ruce a nedobrovolně i jednu noho, když přišla vlna, která dosáhla trochu dál, než jsme předpokládal. No ale aspoň můžu říct, že jsem byl v moři i v Japonsku. No jelikož se tady stmívá docela brzo a rychle, tak jsme u moře byli už potmě. No kolem 17h jsme vyrazili zpět s plánem cestou se ještě stavit v Yokohamě. No nejprve jsme zavítali do čínské čtvrti, která by měla měla být největší čínskou čtvrtí mimo Čínu. Toš zajímavé - podívali jsme se tam ještě i do chrámu, který je tada totálně jiný oproti japonským chrámům. No v té čtvrti jsme si taky zašli na večeři a pak jsme vyrazili do přístavu. Měli pěkně osvícené lodě, tak to vypadalo fakt super. No a večír (cca 22h) jsme už byli všichni celkem unavení, ale byl to super výlet. Nakonec jsme dorazili dom něco málo po půlnoci, tak vstávání na druhý den do práce nebylo nic moc.

No během následujícího týdne se nedělo celkem nic zajímavého. V úterý jsem se byl podívat a domluvit v jednom badmintonovém klubu, jestli bych mohl chodit si s něma zahrát - a mohl, akorát si asik budu muset koupit raketu, bo tam nejsou žádné na půjčení, tak ješě uvidím. No ve čtvrtek jsem se byl podívat a seznámit se skenovacím elektronovým mikroskopem, na kterém bych měl měřit - pěkná hračička. Akorát tedy aby zabránili zavirování počítače, tka se tam nesmí používat flashka na kopírování dat, vše se musí pálit na cd, takže asik budu muset ještě sehnat a shraňovat cd-čka :(
No a v pátek jsme měli seminář NIMS-Upa, tak jsme všichni vystoupili s nějakou přednáškou a tak jsme aspoň zjistili, co kdo dělá. Po semináři byl takový banket - toš super, docela dost žrádla, nějaké víno, pivo a saké. Bohužel jsem se nemohl dlouho zdržet, jelikož jsem se přihlásil na přednášku z Májské matematiky, která se konala v Ninomiya housu. Toš bylo to zajímavé, už umím po májsku sčítat, odčítat, násobit, dělit a počítat druhou odmocninu ;) No a pak jsme šli jako každý pátek na filmový večer k Phillipovi. Tentokrát byl na programu film "Tenacious D: The Pick of Destiny" taková docela ztřeštěná komedie. No a celý týden jsme pak zakončili v HotStaffu - dal jsem tentokrát jejich točené pivo a nebylo špatné ;)

No příští týden už konečně začnu nějak více měřit a ve středu tady máme státní svátek, tak už se plánuje nějaký výlet ;)
Toš to je prozatím vše, mrkněte na fotky.


takovéto "brány" měli ve všech chrámech


fakt krásné stromečky





docela dobrý strop ;)

tohle by měl být vstup do míst, kde byli ubytovaní samurajové








ty stavby zasazené do přírody vypadají fakt sqěle


To jsou ňáci sokoli mořští, či co, jsou fakt velcí a prý to jsou pěkné mrchy, které kradou turistům jídlo ;)





pěkné dřevořezby



a ty zahrady jsou parádní












nějaká malá svatyně, furt se tam ale někdo cpal, tak to nešlo vyfotit bez lidí






nádražíčko v Kamakuře


a další chrám


starý zvon s nápisem "Nesahat!!"

toš zazvonil bych si ;)




očistný kouř, prý si má člověk "nahrnout" na bolavá místa







tahle zahrada se mi líbí hodně - jo v jednoduchosti je síla


Šintoistický chrám



lidu jak ........

no ještě že jsme ty schody šli směrem dolů, nahorů by se mi asik nechtělo ;D






malé holčičky byly oblečeny v tradičních kimonech


ulička v Kamakuře - spousta lidí

socha největšího sedícího Buddhy


visí to na zdi, dělá to tik tak, co jeto?? ........ a má to tkaničky?? ........ nemá ......... tak to by mohly být sandály ;D

místo, kde si má člověk umýt ruce

tak tady jsme byli, jo ta světlá skvrna není Fukušima, ale odraz mého blesku ;)

kapitola 18. - Konečně moře!

toš jsem v něm musel smočit aspoň prsty - no a pak celou jednu nohu, když přišla větší vlna

čísnká čtvrť v Yokohamě


čínský chrám


oltář


V Yokohamě v přístavu, kde noc vládne tmou .........




takový zábavní park měli u vody





a nakonec mrakodrap, ale nahoru jsme už nejeli - snad příště ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat